Sivil kıyafet ile göreve giden polise verilen cezanın iptalidir.
Polis memuru, yapılan görevlendirmeye resmi kıyafetle gitmesi gerekirken sivil kıyafetle gittiği için hakkında idari disiplin soruşturması açılır. Soruşturma sonunda polis memuruna “mevzuat veya talimata aykırı olarak eksik kuşak ve teçhizatla göreve çıkmak” tan 3 Gün Aylıktan Kesme Cezası ve 3 Ceza Puanı verilir.
Polis memurunun soruşturması yürütülürken savunma hakkı ihlal edilerek ifadesi alınır. Savunma hakkı ihlal edilen polis memuruna verilen ceza; avukat beylerce açılan dava sonucu İPTAL ettirilmiştir.
Not: Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan bütün memurlar ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913
Dilekçesinde kendisine yapılan haksızlıkları belirttiği için amiri eleştirmekten polise verilen ceza.