a

2021 emniyet genel müdürlüğü mazeret atamaları sonuçları açıklandı

2021 emniyet genel müdürlüğü mazeret atamaları sonuçları açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü 2021 Şubat mazeret atama sonucları açıklandı.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği madde 18 ‘e dayanılarak mazeretleri nedeniyle atama talep eden personellerin atama sonuçları açıklandı.

Mazeret Atamaları Başlıklı Madde 18:
Mazeret atamaları aşağıdaki hallerde talep edilebilir.
a) Personelin veya eş ve çocuklarının hastalığı nedeniyle bulunduğu yerde görev yapamayacağının tam teşekküllü Devlet hastanesinden veya üniversite hastanesinden, özel üniversite hastanesi hariç, alınan sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi.
b) 38 inci maddede yer alan eş durumu ve 40 ıncı maddede yer alan öğrenim durumu ile
ilgili şartların ortaya çıkması.
c) Personelin boşanması ve boşandığını mahkeme ilamı ile belgelemesi üzerine kendi talebi.
d) 7 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılanların kendi istekleriyle atanma talebinde bulunması.

Mazeret Ataması Yapılmayanlar Ne Yapmalı?

Yönetmeliğin Tanımlar Başlıklı 3. Madde’sinde “Mazeret atama dönemi: Genel atama dönemi dışında Şubat ve Eylül aylarında bu Yönetmelikte gösterilen esaslara göre yapılan atama dönemini” hükmü amir olup, mazeret atamalarının Şubat ve Eylül aylarında yapıldığı belirtilmektedir.

İdari Yargılama Usulü Kanunu İdari Makamların Sukutu başlıklı 10. maddesindeki “Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır” hüküm gereği, idare başvurucunun başvurusundan itibaren 60 gün içerisinde hiç bir cevap vermezse talep zımnen red edilmiş sayılacağından dava açma süresi başlar.

Mazeret Ataması yapılmayan personeller; taleplerine olumsuz cevap verilmesi durumunda. Ya da sistemde “talebiniz değerlendiriliyor” görünmesine rağmen atama sonucu şubat ayında açıklanmayıp, başvurduğu günden itibaren 60 gün içerisinde personele olumlu yada olumsuz sistemdeki “değerlendiriliyor” yazısından başka hiç bir cevap verilmezse zımnen red edilmiş sayıldığından dava açılması gerekir.

Not: Disiplin Cezası alan, eş durumu ataması yapılmayan, rütbe terfi alamayan, polis okullarından ilişiği kesilen veya başka konularda idare ile sorun yaşayan tüm memur ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

27. DÖNEM POMEM GİRİŞ SINAVI ÖN SAĞLIK KONTROLÜNE KATILACAK ADAYLARIN SINAV YERİ VE TARİHLERİ AÇIKLANDI !.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.