a

Polis Okulundan Ayrılan Adaylar Polis Okuluna Geri Dönebilir mi?

Pmyo, pomem veya paemden kendi istekleri ile polis okulundan ayrılan adaylar yeniden okula dönebilir mi?

Polis Okulundan Ayrılan Adaylar Polis Okuluna Geri Dönebilir mi?

Soru: Merhabalar Polis Mevzuat ailesi polis okulunda okurken sağlık raporumun olumsuz geldiği bana söylendi. Sağlık sorunum nedeniyle okuldan istifa ettiğime dair dilekçe imzaladım ancak özelde iki farklı hastaneye gittiğimde böyle bir sağlık sorunumun olmadığını söylediler. Raporda bir yanlışlık var dediler kesinlikle iddia edilen sağlık sorunum yokmuş. “Böyle bir hastalığın olsaydı devam ederdi bu hastalık geçmez” dedi doktorlar, oysa yapılan tahlillerde iddia edilen hastalığın olmadığı görülüyor özel hastanelerde aldığım raporlarda. Okula dönmek istiyorum çok zor durumdayım, ne yapmam gerekiyor, bana acil yardımcı olabilir misiniz?

Cevabımız: Değerli takipçimiz öncelikle hata nedeniyle yaşamış olduğunuz mağduriyetten dolayı geçmiş olsun. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle elenen birçok polis adayının açtığımız davalarını sayfamız avukatları kazandı ve geri dönüp mesleğe başladılar. Sağlık raporu aldırılırken hatalar olabilmektedir. Örneğin Parkinson yani el titremesi hastalığı sizde olmasa bile doktor muayenesinde heyecandan dolayı ellerinizin biraz titremesi normaldir. Neredeyse bütün doktorlar bunu bilirler ve hafif titreme olduğunda heyecana bağlı kabul ederek raporda sorun çıkarmazlar. Nadiren de olsa bazı doktorlar ise heyecana bağlı olup olmadığına bakmaksızın maalesef hastalığın olduğuna hükmedip olumsuz olarak değerlendiriyorlar. Bazı hastalıkların dereceleri de bazen yanlış hesaplanabiliyor. Bu yüzden sağlık raporunuzun olumsuz olması durumunda okuldan ilişiğinizi kesebilirler. İlişik kesme işlemine karşı yargı yolu açık olup dava yoluyla geri dönme durumunuz vardır. Dosyalarınız avukat beyler tarafından detaylı olarak incelenip gerekli adımlar atılır.

Dava yoluyla geri dönebilmeniz için dikkat etmeniz gereken ÖNEMLİ NOKTA “kendi rızanız ile okuldan ayrılmak istediğinize dair dilekçe vermemek” tir yani “sağlık raporunuzun olumsuz olduğu nedeniyle Yüksek Okul’ un sizin ilişiğinizi kesmesi” gerekir. Kendi rızanız ile sağlık sorunları nedeniyle okuldan ilişiğinizin kesilmesini istediğinize dair bir dilekçe imzalarsanız maalesef geri dönme ihtimaliniz varsa bile dönemezsiniz.

PMYO Giriş Yönetmeliği 21. maddesinde “Adaylar, intibak eğitiminin herhangi bir aşamasında Yüksekokul Müdürlüğüne yazılı başvuruları ile yüksekokuldan çıkma isteklerini bildirerek ayrılabilirler. Çıkan adayların geri dönme istekleri kabul edilmez.”
POMEM Giriş Yönetmeliği 21. maddesinde “Adaylar, intibak eğitiminin herhangi bir aşamasında POMEM Müdürlüğüne yazılı başvuruları ile POMEM’den çıkma isteklerini bildirerek ayrılabilirler. Çıkan adayların geri dönme istekleri kabul edilmez.”
PAEM Giriş Yönetmeliği 41. maddesinde “Sağlık şartları sebebiyle öğrencilik sıfatını kaybedenlerden, ilişiğinin kesilmesinden itibaren iki yıl içerisinde öğretime devam edebileceği ve faal polislik yapabileceği sağlık kurulları ve Genel Müdürlük Sağlık Komisyonunca belirlenenler hariç, PAEM’den çıkan veya çıkarılan diğer öğrenciler bir daha PAEM’e alınmazlar.”
hükümleri amir olduğundan, dava yoluyla geri dönebilme şansı olsa bile maalesef kendi rızanız ile okuldan çıktığınıza dair dilekçe imzaladığınız için geri dönemezsiniz.

NE SEBEPLE OLURSA OLSUN KENDİ İSTEĞİNİZ İLE OKULDAN ÇIKMAK İSTEDİĞİNİZE DAİR KESİNLİKLE DİLEKÇEYE İMZA ATMAYIN VE DİLEKÇE VERMEYİN. YÜKSEK OKUL KENDİSİNE VERİLEN YETKİYLE KENDİ ADINA İLİŞİĞİNİZİ KESSİN. O ZAMAN DAVA YOLUYLA GERİ DÖNEBİLME İHTİMALİNİZ OLUR.

Not: Disiplin Cezası alan, eş durumu ataması yapılmayan, rütbe terfi alamayan, polis okullarından ilişiği kesilen veya başka konularda idare ile sorun yaşayan tüm memurlar ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.

GSM: 0552 559 4913
www.polismevzuat.com





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

İdare Mahkemesi Kararları Uygulanmak Zorunda Mıdır?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.