a

Polise “Lan” Demek Hakaret Olarak Sayıldı.

Polise “Lan” Demek Hakaret Olarak Sayıldı.

Karakol önünde nöbet tutan polis memuru, bir vatandaşın otomobilini karakolun garaj girişine park etmesine izin vermeyerek başka bir noktaya almasını istedi. Polisin bu isteğine sinirlenen vatandaş, öfkeyle aracını patinaj yaptırıp hızla olay yerinden ayrıldı.

Aracını başka bir noktaya park edip karakola gelen vatandaşa polis memuru bu sefer, ‘Hangi birime gideceksiniz?’ şeklinde sordu. Polisin sorusuna sinirlenen öfkeli vatandaş, ‘Sana ne lan, sen kimsin. Ben istediğim yere gider, istediğim yerden çıkarım. Bana kimse karışamaz’ şeklinde karşılık verdi.

Polis memuru, vatandaşın hakaretini mahkemeye taşıdı. Yerel mahkeme, polis memuru lehine karar verdi. Sanık kararı temyiz edip, dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı bozup, hakaretin suç oluşturmadığını değerlendirdi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin verdiği karara bu kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Ceza Genel Kurulu’nda gündeme alınan ‘lan’ dosyasında, “Polis memurunu tahkir etmek amacıyla, müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğundan, sövmek suretiyle işlenen hakaret suçunun yasal unsurlarının oluştuğu kabul edilmelidir” sonucu çıktı.

Kaynak:fb.compolishaber





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Tüm Yorumlar (2)
  • Emre
    5 sene önce
    0 0

    Peki bunun cezai mueyyedesi ne olur

  • admin
    5 sene önce
    0 0

    Verilecek ceza muhtemelen para cezasına çevrilecektir. Hiç ceza verilmemesinden iyidir.

Sıradaki haber:

Durmayan Araba Polislere Çarptı. 1 Polis Şehit 1 Polis Yaralı !

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.