a

Pes Etmedi 4 Yıl Uğraştı Sonunda Kazandı!

Pes Etmedi 4 Yıl Uğraştı Sonunda Kazandı!

MESLEKTEN ATILAN POLİS 4 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ

 

Artvin-Şavşat İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli  D.E. isimli polis memuru 4 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonunda polisliğe geri döndü.

 

 

Artvin’e bağlı Şavşat İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan D. E.,hakkında Artvin valiliğine gönderilen ihbar mektubunda polis memurunun D.G.isimli bir kadınla beraber yaşadığı ve ondan hamile kalan kadının çocuğu aldırdığını belirterek araştırılmasını istedi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturma sonucu Polis memuru D.E., ‘iffetsiz bir kadın’ ile birlikte olduğu gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından meslekten çıkarıldı.

 

YARGIYA TAŞIDI

 

D.E. idare mahkemesine başvurdu ancak eli boş döndü. Danıştay da yerel mahkeme kararını onadı. D.E. avukatı aracılığı ile Danıştay’a karar düzeltme başvurusunda bulundu.Karar düzeltme başvurusunu değerlendiren Danıştay Beşinci Daire bu kez, yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozma kararında “Her ne kadar davacının, D. G. isimli bayanla ilişki içerisinde olduğu tartışmasız ise de, adı geçen kadının belirtilen dönemde iffetsiz olarak tanındığına ilişkin somut bir bilgi ve beyanın bulunmadığı…” değerlendirmesinde bulunuldu. Danıştay’ın bozma kararı ile birlikte 4 yıl sonra D. E.’nin yeniden mesleğe dönmesinin de yolu açılmış oldu. (kocaeligazete)





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

21. Dönem Pomem Öğrenci Alımı İlanı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.