Fetö / Pdy soruşturmasında meslekten çıkarılan aday memurun mesleğe dönmesi

Asaletin tasdik edilmesi için yapılan araştırma sonucunda, başka şahıslar hakkında açılan Fetö/Pdy soruşturmasında ismi geçtiği gerekçesiyle asaleti tasdik edilmeyerek meslekten çıkarılan aday memurun mesleğe geri dönmesi.

Aday memurun asaletinin tasdik edilmesi için yapılan araştırmada; kendisi hakkında hiç bir adli soruşturma bulunmayan, başka şahıslara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan FETÖ/PDY Terör Örgütü kapsamındaki adli soruşturmada ismi geçtiği gerekçesiyle; fetö ile bağının olup olmadığı kesin tespit edilmeden, memura iftira atılıp atılmadığı ortaya çıkarılmadan, asaleti tasdik edilmeyen ve 657 Sayılı Dmk madde 56'ya göre meslekten çıkarılan aday memurun mesleğe geri dönmesi yönünde Yürütmesinin Durdurulmasına dair kazanılan davadır.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapan aday polis memuru hakkında, asalet tasdik işlemine esas olmak üzere yapılan araştırma neticesinde, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarının faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Cumhuriyet Başsavcılıgı'nca yürütülmekte olan 2018/1813.. sayılı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınan iki şahsın ifadelerinde aday memurun adının geçtiğinin tespit edildiği, bu bilgiye istinaden memurun, adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmayacak durumu bulunduğundan bahisle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 56. maddesi kapsamında meslekle ilişiği kesilerek meslekten çıkarılmıştır. Avukat beylerce açılan dava ile adayın mesleğe dönmesi için Yürütmesinin Durdurulması kararı çıkarılmıştır.

Not: Meslekten çıkarılan, Disiplin cezası alan, Rütbe terfi alamayan, Atamada sorun yaşayan, Branştan çıkarılan, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan tüm memurlar ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913