Denetim görevini yerine getirmemek ‘ten komiser yardımcısına verilen cezanın iptali

Kısa süreli ihtiyaca ayrılan komiser yardımcısına "denetim görevini yerine getirmemek" ten verilen ceza.

Komiserin Denetim Görevini Yapmaması İddiası
Görevli olduğu uygulama noktasında memurlar tarafından gbt sorgusunda kullanılan tabletin yüksek hava sıcaklığından arızalanması ve şarjının azalması nedeniyle "tableti şarja takın, uygulamaya devam edin" diye memurlara talimat veren komiser yardımcısı lavabo, yemek ve ibadet ihtiyaçlarını karşılamak için noktada bulunan konteynıra gider. Bu esnada İl Emniyet Müdür ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı araçla noktadan geçer ve memurlar bunu görerek ihtiyaçta olan komisere bildirirler. Komiser kısa sürede gelerek memurlara talimat verirken il emniyet müdür yardımcısı gelip "hiç bir personelin görevinin başında olmadığını" yazar ve daha sonra komiser hakkında 7068 Sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 8/4-a-2 maddesi uyarınca soruşturma açılıp "Denetim görevini yerine getirmemek" ten 3 Günlük Aylık Kesimi Cezası verilir. 12 saat boyunca aralıksız görevini yapan, sadece yemek saatlerinde kısa süreli ihtiyaca ayrılan komiser yardımcısı "mevsim şartları ve insani ihtiyaçların göz önünde bulundurularak 12 saat boyunca uygulama noktasında aralıksız görev yapılamayacağından, kısa süreli istirahatlerle görevini ifa ettiğini" belirtmesine rağmen ceza verilir.

Avukat beyler tarafından açılan davası ile komiser yardımcısına verilen ceza İPTAL ettirilmiştir. Komiser Yardımcısına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, görevlerinde başarılar diliyoruz.

Not: Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan tüm memurlar ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913