a

Meskun yerlerde silah atmaktan polis memuruna verilen cezanın iptali.

Meskun yerlerde silah atmaktan polis memuruna verilen disiplin cezasının iptalidir.

Meskun yerlerde silah atmaktan polis memuruna verilen cezanın iptali.

Polis memurları, meslektaşının nişan merasimine giderler. Nişan merasiminde silahla ateş ettikleri için haklarında “Korku, kaygı ve panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” suçundan 5 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilip “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına, 5 Yıl Denetim Süresi Belirlenmesine” çevrilir.

İdarece de, polis memurları hakkında Meskun yerlerde, binalarda, herkesin dolaşıp gezebileceği veya oturabileceği yerlerde silah atmak tan disiplin soruşturması açılır. Soruşturma sonunda polis memuruna 24 Ay Uzun Süreli Durdurma Cezası verilmesi gerekirken sicili temiz olduğundan 10 Ay Kısa Süreli durdurma cezasına düşürülür. İdari disiplin cezası verilirken adli ceza verilmesine atıfta bulunularak adli ceza verilmesinin suçu ispatladığı gerekçesiyle idari ceza verilir.

Oysa 7068 sayılı kanun’un 5. maddesine göre Adli ve İdari soruşturma birbirinden bağımsızdır. Adliden ceza verilmese bile idari olarak ceza verilebilir denmektedir. O halde nasıl ki adliden ceza verilmemesi idariyi etkilemiyor ise, adliden ceza verilmesi de idariden ceza verilmesini haklı çıkarmaz ve etkilemez. Adli olarak ceza verilmiş olması tek başına idari olarak ceza verilmesini gerektirmez.

Polis memurunun açılan davası kazanılarak meskun yerlerde silah atmaktan verilen Disiplin Cezasının İPTALİ sağlanmıştır.

NOT: Disiplin cezası, Atama, Branştan çıkarılma, Pomem – Pmyo okuldan ilişik kesilmesi vb. konular için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913

meskun yerlerde silahla ateş etmek bölge idare mahkemesi
meskun yerlerde silahla ateş etmek
silahla ateş etmek
meskun yerlerde silah atmak





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Gizlice ses kaydı yapan memura ceza. Gizli ses kaydı almak haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek.