a

Gıyabında ilişiği kesilen polisler ne yapabilir.

Gıyabında ilişiği kesilen polisler ne yapabilir. Atamalarını durdurmak için ne yapılabilir.

Gıyabında ilişiği kesilen polisler ne yapabilir.

Bir çok meslektaşım ile birlikte durdurma verdik ve kabul edildi. Ancak hiçbir şey söylemeden gıyabımızda ilişiğimiz kesildi. Ataması çıkan arkadaşlar evlerini kiraladılar ona göre düzenlerini kurmaya başladılar. Biz de kalacağız diye hiç bir şey yapmadık. Hiçbir neden olmadan ilişiğimizi kestiler ne yapacağımızı bilmiyoruz. Atamamızın durdurulma ihtimali var mıdır?

Cevabımız: Değerli takipçimiz, idare tarafından başta kabul edilen durdurma talebinizin daha sonra bozularak isteğiniz olmadan gıyabınızda ilişik kesilmesi hukuka aykırıdır. Dava ile ara karar çıkarılarak kısa sürede atamanızın durdurulması sağlanabilir.

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 03.06.2024 yıl ve 14 numaralı genelgesi ile “2024 yılı genel atama dönemi ve daha önceki tarihlerde il/biriminizden başka bir il/birime ataması yapılan personelin ilişiklerinin kesilmemesi halinde Personel Başkanlığımız tarafından re’sen ilişikleri kesilecektir” şeklinde bütün illere bildirilmişti. Ancak burada ilişiği kesilecek olan personeller ipka ve durdurma veren personeller değil, yönetmelikte ilişiği kesilmesi gerektiği halde ilişiği kesilmeyen diğer personelleri kapsamaktaydı. Örneğin;
– 15 ekimden sonra göreve başlayanların ilişikleri, hizmet sürelerini tamamladığı tarihte,
– 31 Aralık 2024 tarihinden sonra hizmet sürelerini tamamlayanların hizmet sürelerinin %100’ünü tamamladıkları tarihte ilişiklerinin kesileceği,… gibi.
Bu konu hakkında detaylı bilgi için diğer makalemizi okuyabilirsiniz. (TIKLA)

GIYABINDA İLİŞİĞİ KESİLEN PERSONEL NE YAPMALI
Durdurma talebi kabul edilen personellerin istekleri dışında gıyabında ilişikleri kesilmesi hukuka aykırı olup, personelin mevcut görev yerinde çalışmaya devam etmesi için dava açılması gerekmektedir. Dava yoluyla personelin atamasının durdurulması sağlanabilir. Daha detaylı bilgi için 0552 559 4913 numarayı arayabilirsiniz.





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Amir yıllık izin vermeyebilir mi? Yıllık izin kapatılabilir mi?