a

Rütbe terfi sonucuna itiraz.

Merkez Değerlendirme Kurulunca "Terfi Etmez" kararı verilerek terfi ettirilmeyen rütbeli personellerin terfi sonuçlarına itirazları.

Rütbe terfi sonucuna itiraz.

Komiser yardımcısı olarak görev yapmaktayım. 2024 yılı rütbe terfi sonucunda “Terfi Etmez” kararı ile terfi ettirilmedim. Kıdem sıralaması benden sonra olanlara bile terfi verilirken, benim kıdem sıralamam önde olmasına ve hiç bir disiplin cezam da olmamasına rağmen kıdem verilmedi. Bu konuda ne yapabiliriz?

Cevabımız: Değerli takipçimiz, Kıdem sıralamanız terfi almanıza uygun olmasına rağmen kıdem verilmemiş olması hukuka aykırı bir işlem olup; rütbe terfi sonucuna idare mahkemesince itiraz edilmesi gerekmektedir. Dava ile yapılacak itiraz sonucu hukuka aykırı kararın iptali ve şahsınıza kıdem verilmesi sağlanır.

Rütbe terfi ettirilirken kıdem sırasıyla birlikte aynı zamanda liyakate de bakılmaktadır. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik‘in 20 maddesinde, personelin hangi şartlarda liyakate sahip olacağını açıklamaktadır. Performans puanı, mesleki tecrübe, başarı belgesi, hakkında soruşturma olup olmaması gibi etkenler liyakatte esas alınmaktadır.

Sizden daha düşük kıdem sıralamasında bulunan personele rütbe verilmesi kıdem sıralamanızın rütbe verilmesi için yeterli olduğunu açıkça göstermektedir. Liyakat konusunda ise; performans puanınızın yüksek olması, herhangi adli veya idari soruşturmanızın olmayıp disiplin cezanızın da olmaması, aldığınız başarı belgesi ile görevinizi tam ve eksiksiz yaptığınız, mesleki bilgi ve becerilerinizi geliştirdiğiniz açıktır. Bu durumda rütbe terfi ettirilmeniz için kıdem sıralamanızın yeterli olması ve gerekli liyakate de sahip olmanıza rağmen Merkez Değerlendirme Kurulunun “Terfi Etmez” kararı ile rütbe terfi ettirilmemeniz işlemi hukuka aykırı olup dava ile itiraz edilmesi gerekmektedir.

Rütbe terfi sonucuna itiraz ve detaylı bilgi için 0552 559 4913 numarayı arayıp görüşebilirsiniz.

Rütbe Terfi Örnek Emsal Karar 1

Rütbe terfi Örnek Emsal karar 2





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Genel müdürlük resen ilişik kesebilir mi? Polis ipka, durdurma ve atamanın ertelenmesi.