a

Pomem giriş sınavı sonuçlarına itiraz. Pomem sonuçlarına itiraz hakkı.

Pomem giriş sınavı sonuçlarına itiraz etmek.

Pomem giriş sınavı sonuçlarına itiraz. Pomem sonuçlarına itiraz hakkı.

5 yıldır pomem sınavlarına giriyorum bu yıl yaş nedeniyle son kez girdim ve yine elediler. Puanlarım yüksekti kesin kazanırım diye düşünüyordum ancak yine elediler. Pomem sınav sonucuna itiraz etmek istiyorum, pomem sonucuna itiraz edilebilir mi?

Cevabımız: Değerli takipçimiz, öncelikle pomem sınavından başarısız sayılmanız nedeniyle geçmiş olsun. Pomem sınav sonucuna da itiraz edilebilir bu Anayasal bir haktır. Şöyle ki;

Haksızlığa uğradığını düşünen her birey, yetkili mercilerce haksızlığa uğrayıp uğramadığının araştırılmasını ve bir haksızlığa uğramış ise hakkının iadesini isteyebilir. Bu durum sosyal ve hukuk devleti olan bütün ülkelerde geçerlidir. T.C. Anayasa’sının 2. maddesinde “Türkiye Cumhuriyeti, …sosyal bir hukuk devletidir.” hükmü ile Türkiye’de bir hukuk devletidir. Anayasanın 125. maddesindeki İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır. hüküm ile haksızlığa uğrayan her vatandaş idarenin bu haksız eylem ve işlemine karşı haksızlığın giderilmesi için yargı yoluna başvurma hakkına sahiptir.

POMEM SONUÇLARINA İTİRAZ ANAYASAL BİR HAKTIR
Mağdur olan vatandaşların haksızlıklarının giderilmesi ve haklarının geri verilmesi için yargı yoluna başvuru hakları POMEM giriş sınavı için de geçerlidir. Pomem giriş sınavından başarısız sayılan adaylar İdari Yargı Yoluna başvurarak pomem sınavı sonuçlarına itiraz edebilirler.

Detaylı Bilgi için 0552 559 4913 numarayı arayıp görüşebilirsiniz.

POMEM GİRİŞ SINAVINA İTİRAZ EMSAL KARARI İÇİN TIKLA





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Paem 8 kat kuralı ve Paem 4 kat kuralı nedir?