a
  • Polis Mevzuat
  • Atama
  • 34. maddeden geçici görevlendirmenin iptali. Geçici görevle sürgün ataması.

34. maddeden geçici görevlendirmenin iptali. Geçici görevle sürgün ataması.

Hakkında soruşturma olduğu için başka bir ile geçici süreli görevlendirilen polis memurunun geçici görevlendirmesinin iptali yönünde kazanılan davadır.

34. maddeden geçici görevlendirmenin iptali.  Geçici görevle sürgün ataması.

Polis memuru hakkında adli ve idari soruşturma yürütüldüğünden; Emniyet Atama Yönetmeliği’nin 34. maddesi kapsamında başka bir ile geçici görevlendirme yapılır. Her ne kadar hakkında soruşturma da olsa, soruşturma tamamlanıp memurun suçlu veya suçsuz olup olmadığı ortaya çıkmadan memurun geçici görevlendirme ile sürgün edilmesi masumiyet karinesine aykırıdır. Bu şekilde yapılan atama, memuru cezalandırma niteliği taşıyabilir ve adil bir işlem değildir.

34. maddeden geçici görevle başka ile ataması yapılan polis memurunun açılan davası kazanılarak geçici süreli görevlendirmenin iptali sağlanmıştır.

NOT: Tercih Dışı Atama, Disiplin cezası, Mazeret ataması, Branştan çıkarılma, Pomem – Pmyo okuldan ilişik kesilmesi vb. konular için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913

34. maddeden geçici görevlendirmenin iptali
geçici süreli görevlendirmenin iptali





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Nöbet ya da nokta görevinde mevzuat veya talimatlarla belirlenen kurallara aykırı hareket etmek. Nöbette hastalanan polis.