a
  • Polis Mevzuat
  • Disiplin Cezası
  • Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlamasıyla meslekten çıkarma cezası alan polis memuru.

Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlamasıyla meslekten çıkarma cezası alan polis memuru.

Araba plakasını sorguladığı için "Yetkili olmadığı halde hukuka aykırı olarak elektronik ortamda veya bilgisayar loglarında kişisel verilerle ilgili sorgulama yapmak, bu şekilde elde edilen bilgileri paylaşmak veya yayın yoluyla duyurmak, log kayıtlarını değiştirmek veya silmek" ten polis memurunun meslekten çıkarma cezasının iptali.

Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlamasıyla meslekten çıkarma cezası alan polis memuru.

Polis memuru, PolNet Sistemi üzerinden kendisine sorgulama yetkisi verilmeyen bir araç hakkında, elektronik ortamda erişim yetkisini kullanmak suretiyle kişisel verilerle ilgili sorgulama yaparak hukuka aykırı bir şekilde elde etmiş olduğu araç bilgi ve belgelerini, Whatsapp uygulaması üzerinden bu bilgilere sahip olma yetkisi olmayan üçüncü kişilere gönderdiği iddiasıyla hakkında adli olarak “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak” suçundan iddianame düzenlenmiş. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde yapılan yargılama sonucu polis memuruna “BERAAT” kararı verilmiştir.

Polis memurunun bu fiili nedeniyle aynı zamanda “Yetkili olmadığı halde hukuka aykırı olarak elektronik ortamda veya bilgisayar loglarında kişisel verilerle ilgili sorgulama yapmak, bu şekilde elde edilen bilgileri paylaşmak veya yayın yoluyla duyurmak, log kayıtlarını değiştirmek veya silmek” ten idari disiplin soruşturması da açılarak, soruşturma sonrası polis memuruna Meslekten Çıkarma Cezası verilmiştir.

Avukat beylerce polis memurunun açılan davası kazanılarak, özlük ve parasal haklarının ödenmesi ve Meslekten Çıkarma Cezasının İPTAL’i sağlanmıştır.

Not: Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan bütün memurlar ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913

kişisel verileri sorgulama
elektronik ortamda veya bilgisayar loglarında kişisel verilerle ilgili sorgulama yapmak
kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Doldur boşalt yaparken yanlışlıkla silahı patlatan bekçiye dikkatsizlik, tedbirsizlik sonucu silahı patlattığı için verilen cezanın iptali.