a

Amirle tartışan polise, amir veya üstlerine saygısız davranmak’tan verilen disiplin cezasının iptali

Amir ile aralarında çıkan sözlü tartışma nedeniyle polis memuruna verilen disiplin cezasının iptali.

Amirle tartışan polise, amir veya üstlerine saygısız davranmak’tan verilen disiplin cezasının iptali

Çocuk Şube Müdürlüğünde çalışan polis memuru, kayıp çocuk başvurusu olayı ile ilgili olarak çocuğun gidebileceği yerleri tespit etmek amacıyla otobüs terminali güvenlik kamerası odasında araştırma yaparken; iki komiser yardımcısı da aynı olayla ilgili araştırma yapmak için kamera odasına giderler. Komiser yardımcıları ile polis memuru arasında sözlü tartışma yaşanır.

Polis memuru hakkında tutanak tutularak hakkında disiplin soruşturması yapılır. Soruşturmadan karşı tarafın söyledikleri sözlerin hiç birine bakılmadan sadece polis memurunun söylediği sözler soruşturmaya konu edilerek, polis memuruna “Görev sırasında amir veya üstlerine saygısız davranmak” ten 4 Ay Kısa Süreli Durdurma Cezası verilir. Yükselebileceği kadronun son kademesinde olduğu için brüt aylığının 1/4 oranında kesilmesine ve 4 ceza puanının özlük dosyasına işlenmesine karar verilir.

Avukat beylerce polis memurunun açılan davası kazanılarak, verilen Disiplin Cezasının İPTALİ sağlanmış ve yoksun kaldığı Parasal Haklarının Yasal Faiziyle birlikte ödenmesine kararı çıkarılmıştır.

Not: Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan bütün memurlar ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913

amir ve üstlerine saygısız davranmak
amir veya üstlerine saygısız davranmak
amire saygısızlık üste saygısızlık
disiplin cezasının iptali





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Sosyal medyada bir bayana mesaj attığı için verilen disiplin cezasının Bölge İdare Mahkemesinde iptali.