a

Pmyo sınavını kazanıp askerde olan adayların durumu ne olacak?

Pmyo sınavını kazanan ancak askerde olan adaylar dilekçe yazacak olup, bu durumda bulunan adayların planlamaları terhislerinden sonra polis akademisi tarafından yapılacaktır.

Pmyo sınavını kazanıp askerde olan adayların durumu ne olacak?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, “zorunlu askerlik hizmetini yapmakta iken Polis Eğitim ve Öğretim kurumunun sınavlarını kazanan adayların Asker Alma Kanununa göre geçici terhis işlemlerinin yapılmasının mümkün olmadığı” bildirilmiş olduğundan;

2022 Yılı PMYO Giriş Sınavını asıl olarak kazanan adaylardan, intibak eğitiminin başlayacağı 17.10.2022 itibariyle zorunlu askerlik hizmetine devam edecek olan adayların ekteki dilekçeyi eksiksiz şekilde doldurarak 18.10.2022 tarihine kadar askerlik yaptığı birimden Polis Akademisi Başkanlığımıza üst yazı aracılığıyla göndermeleri gerekmektedir. 

ASKERDE OLAN ADAYLARIN PLANLAMALARI TERHİSLERİNE MÜTEAKİP YAPILACAK
Dilekçeyi gönderen adayların PMYO Müdürlüklerine planlamaları terhislerine müteakip yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında dilekçe göndermeyen adaylar, adaylık haklarından feragat etmiş sayılacaktır. 

ASKERDE OLAN ADAYLARIN POLİS AKADEMİSİNE GÖNDERECEĞİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ ŞU ŞEKİLDEDİR

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞINA

Halen ………………………………………………….. ‘nda askerlik görevimi yapmaktayım. 2022 Yılı PMYO Giriş Sınavını asıl / yedek olarak kazanarak ……………………. Müdürlüğüne planlandım. Terhis tarihim ………………….. ‘dir. İntibak eğitiminin başlayacağı 17 Ekim 2022 tarihinde askerde bulunacak olmam nedeniyle Polis Meslek Yüksekokulu Eğitimi için 2022 Yılı PMYO planlamamın terhis tarihimden sonraki döneme yapılması hususunda;

            Gereğini arz ederim. … .10.2022

Adı:
Soyadı:
TC. No:
İmza:

Adres:
Telefon





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

2022 yılı pmyo giriş sınavı sonuçları açıklandı.