a

Özel hayatında yaşadığı olay nedeniyle polis memuruna verilen cezanın iptalidir.

Kamu görevlisine özel hayatında yaşadığı olay nedeniyle disiplin cezası verilemez.

Özel hayatında yaşadığı olay nedeniyle polis memuruna verilen cezanın iptalidir.

Polis memurunun eşiyle arasında evlerinde, özel hayatlarında tartışma yaşanır. Tartışma esnasında polis memurunun eli yanlışlıkla eşinin gözüne değer ancak eşi bir anlık kızgınlık işe şikayette bulunur. Polis memurunun eşi verdiği ifadede elinin gerçekten de yanlışlıkla değdiğini beyan eder. Adli olarak polis memuru hakkında “Taksirle Yaralama Suçundan Kovuşturmaya Yer Olmadığına” karar verilir.

Ancak Egm buna rağmen polis memurunun özel hayatında gerçekleşen ve polislik mesleği ile hiç bir ilgisi olmayan bu olay nedeniyle, polis memuruna “Hizmet dışında resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak.” tan 6 Ay Kısa Süreli Durdurma Cezası ve 4 Ceza Puanı verir.

ÖZEL HAYATTA GERÇEKLEŞEN OLAY NEDENİYLE MEMURA CEZA VERİLEMEZ !.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi‘nin 8. maddesindeki Herkes özel ve aile hayatına, konutuna ve yazışmasına saygı gösterilmesi hakkına sahiptir. ve T.C. Anayasa madde 20 “…Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz.” hükümleri herkesçe eşit olup, bütün vatandaşlar bu haklara sahiptirler. Kişinin kamu görevlisi (polis memuru) olmasının söz konusu hak ve özgürlüklerden yararlanma hakkını sınırlandırmaz.

Polis memurunun açılan davası kazanılmıştır. Özel hayatında yaşanan olay nedeniyle verilen disiplin cezanın İPTAL‘i sağlanmıştır.

Geçmiş Olsun, Görevlerinde Başarılar Dileriz..

Not: Disiplin cezası alan, Düşük performans notu verilen, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan bütün memur ve öğrenciler, sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913

aile içi şiddet memura ceza 1
aile içi şiddet memura ceza 2
aile içi şiddet memura ceza 3





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Amirin usulüne göre verdiği emri yerine getirmemekten polis memuruna verilen 24 ay uzun süreli durdurma cezasının iptali davası.